COOL BLUE: En Ny Platform for Ocean Regenerators

https://coolbluefuture.org/COOL BLUE-projektet, finansieret af EU (forkortelse for “Community Ocean Farms and Local Business Clusters”), lancerer en helt ny platform for havregeneratorer på coolbluefuture.org. Havbønder og -gartnere dyrker arter som muslinger,

Nyt spændende tang arrangement

Vi har fornøjelsen af at invitere jer til et spændende arrangement om tang, der afholdes mandag den 1. juli 2024, fra kl. 10:00 til 13:00 på DTU Food, Henrik Dams

Tangnetværket på YouTube

Vi er glade for at annoncere, at Tangnetværket nu har lanceret sin helt egen YouTube-kanal! Kanalen er designet som en platform, hvor medlemmer og andre interesserede kan dykke ned i

NYHED: Guide til Danmarks havalger

Ruth Nielsens imponerende “Guide til Danmarks havalger – almindelige eller let genkendelige arter” er nu tilgængelig her på Tangnet.dk. De fine fotografier af alger på kysten og i det lave

Nyt tangprojekt i Grønland

I den lille bygd Alluitsup Paa, også kendt som Sydprøven, i Sydgrønland er et spændende nyt projekt skudt i gang. “South Greenland Seaweed”, et socialøkonomisk initiativ støttet af foreningen Østifterne,

Helsebringende tang og mikroalger

Tang er kendt for sine potentielle sundhedsmæssige fordele på grund af dens høje indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter og næringsstoffer. Nogle af de tangarter, der ofte betragtes som særligt helsebringende,

Tang i kosmetik

Tang bruges i stigende grad som en ingrediens i kosmetiske produkter på grund af dets gavnlige egenskaber for huden og håret. Tang indeholder vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre næringsstoffer, der

Aktiviteter i eller sammen med Tangnetværket

Havbonde for en dag

Havbonde for en dag i Ishøj strandpark lørdag d. 26. aug, kl. 10-14. Igen i år går Tangnetværket og Ishøj Naturcenter sammen om at formidle om især muslinger, krabber og

Til minde om Hans Porse (1942-2023)

Verdenen har den 14. juli 2023 mistet en mand af stor betydning for tang- og ingrediensindustrien. Hans var i 1970’erne med til at starte tangdyrkning til carrageenan-industrien i bl.a. Indonesien,

Flavors in seaweed

Foredrag af Valentina Figueroa Hurtado, DTU Food På Tangnetværkets møde om “fermentering og tang” den 7. juni 2023 gav Valentina Figueroa Hurtado fra DTU Fødevareinstituttet en spændende introduktion til smag