Tangnetværkets formål er at fremme viden om tang og anvendelse heraf i Danmark samt Grønland og Færøerne.
Tangnetværket arbejder for at styrke samarbejde om forskning, udvikling, dyrkning, indsamling og formidling omkring tang-relaterede emner på et sagligt og fagligt solidt fundament.
Medlemmer: Tangnetværket består af ca. 500 personer i Danmark, som arbejder med eller har interesse i tang. Medlemmerne kommer bredt fra industrien, universiteter, myndigheder, organisationer, grupper og privatpersoner, der alle arbejder med eller har interesse i tang.
Hvis du overvejer at blive medlem, kan du klikke på dette LINK for at læse mere.
Aktiviteter: For at leve op til foreningens formål arrangeres der i regi af Tangnetværket medlemsmøder med forskellige tang-relaterede emner, firmabesøg, ekskursioner med mulighed for indsamling og bestemmelse af tangarter. Desuden udsendes der nyhedsbreve og relevante informationer lægges ud på foreningens hjemmeside, Tangnet.dk.
Informationer og møder foregår på dansk hvis ikke, der er angivet andet.
Økonomi: Tangnetværket er en almennyttig forening. Alt arbejde i Tangnetværket er baseret på frivilligt engagement. Det er gratis at være medlem. Foreningens økonomi er baseret på firmasponsorater samt frivillige bidrag, der kan indbetales til foreningen via MobilePay Box14962.
Organisation: Foreningen ledes af en bestyrelse, der vælges på den årlige generalforsamling. Foreningens vedtægter kan du finde HER. Hvis du ønsker at se, hvem der sidder i bestyrelsen, kan du klikke HER.
Historie: Tangnetværket blev startet af Susan L. Holdt i 2008. I perioden 2010-2016 blev foreningens aktiviteter finansieret af en bevilling fra LMC (Levnedsmiddelcenteret). I 2016 havde den daværende bestyrelse en vigtig rolle i organisering og afholdelse af den 22. internationale tangkonference (ISS2016) i København. Arrangement gav et pænt overskud, der blev doneret til Tangnetværket, og dermed sikrede foreningens økonomi i årene derefter.