Til minde om Hans Porse (1942-2023)

Verdenen har den 14. juli 2023 mistet en mand af stor betydning for tang- og ingrediensindustrien.

Hans var i 1970’erne med til at starte tangdyrkning til carrageenan-industrien i bl.a. Indonesien, hvor han fandt egnede områder og med egne hænder satte tangplanter på liner. Senere smuglede han (i sokkerne) tangplanter med i flyet fra Indonesien til Zanzibar, så en industri blev startet op der også.

Han var i mange år chef for Copenhagen Pectin (nu CP Kelco), og blandt andet været direktør, præsident og formand for regional og global carrageenan indkøb, opsætning af fabrikker samt salg og marketing.

Hans blev som en af de meget få optaget som æresmedlem i the International Seaweed Association i februar 2023.

I Tangnetværket har vi haft glæde af Hans Porses store engagement, viden og altid fremadseende ideer indenfor tang og i erhvervslivet.

Da det 22. International Seaweed Symposium i 2016 blev afholdt i Danmark, var Hans med i organisationskomiteen. Via sit store internationale netværk var Hans med til at skaffe de sponsorater, der sikrede symposiets økonomi og endda gav et overskud, der efterfølgende har finansieret Tangnetværket i adskillige år.

Tangnetværket blev i 2016 til en formaliseret forening med en valgt bestyrelse. Hans Porse var lige fra starten et altid positivt og inspirerende medlem af bestyrelsen helt frem til efteråret 2022, hvor han som følge af sygdom måtte træde ud af bestyrelsen.

Vi takker for den tid vi fik med Hans Porse – ære være hans minde.

Tangnetværkets bestyrelse.

Se mere om Hans Porse her.

Seneste indlæg
Kategorier