Kære alle medlemmer af Tangnetværket. Husk at tilmelde jer årets første fyraftensmøde, som afholdes allerede på onsdag den 2. februar fra 15.30 til 17.00. Se tilmelding og program nedenfor. Læs om de nye muligheder for kommerciel tangdyrkning i Danmark og se også: Nye emballage muligheder Projektet SMART TANG Job i MalaysiaSeaweed Academy launch Investment in seaweed Biosecurity Plantebaseret mad med tang Se kommende aktiviteter i 2022 i Tangnetværket. God fornøjelse |
Deltag i årets første online tangnetværks møde, hvor en række forskere fra DTU og Aarhus universitet i selskab med Nordisk Tang fortælle om forskellige metoder til forbehandling af tang og tangens indholdsstoffer. Program kan ses her. Vi mødes på Teams Link. Kystdirektoratet informerede d. 7. december 2021 i Lemvig fremmødte tangdyrkere og kommende tangdyrkere om de fremtidige vilkår om rammerne for tangdyrkning i Danmark. I et Brev fra Miljøministeren, Lea Wermelin ønsker miljøministeren tillykke. Godt kæmpet til de fremmødte. Sustainable alternatives to conventional packaging: – best scenario being entirely home-compostable products, – coming second, easily-recyclable Read more SMART TANG adresserer de tre største udfordringer i produktion af sukkertang i Danmark: Behov for 1) større arealeffektivitet, 2) mekanisering af håndtering af tangen ved podning, udsætning på opdrætsanlæg og høst, og 3) lagerstabilisering af tangen umiddelbart efter høst. Læs mere Kota Kinabalu, Sabah, MalaysiaSEADLING is seeking an experienced research scientist to conduct research on tropical macroalgae cultivation. Link. SAMS is working with UK Government Scotland and Argyll and Bute Council to create The Seaweed Academy. The facility will deliver training, education and business support to help catalyse growth of the farmed seaweed industry. Find out more at https://lnkd.in/eHBbiYRk and watch out for updates on social media ahead of our official launch on April 25 – 26. Phyconomy, an information portal for the seaweed industry, has released its State of the Industry 2022. The report shows that a vibrant seaweed industry is emerging outside of Asia, and investors are beginning to take it seriously. Read more Dr. Elizabeth Cottier-Cook has been designated by the United Nations to safeguard the rapidly expanding global seaweed industry by developing biosecurity tools and practices. In that capacity she has just led the creation of Ensuring the Sustainable Future of the Rapidly Expanding Global Seaweed Aquaculture Industry — A Vision. See the video Se den dejlige video med plantebaseret mad med tang – Fyraftens møde 2 februar om forbehandling – tørring, blanchering, fermentering fra kl. 15.30 – 17.00 – Fyraftens møde 29 marts om biosecurity fra kl. 15.30-17.00 efterfulgt af – Generalforsamling 29 marts fra kl. 17.15 – 18.15 – Tangnetværks møde 26 april på EUROGUM fra kl. 16 – 18. – Havets spisekammer med Ishøj Naturcenter 13. august kl. 10 Medlemsskabet af Tangnetværket er gratis, og det er arrangementerne som regel også. Men der er udgifter forbundet hermed, så har du lyst til at støtte Tangnetværket, er du meget velkommen til at indbetale et beløb – stort eller lille – til vores MobilePay: box14962. Det vil være tang-nemlige for. Hvordan? |