Madlavningskursus med dansk tang

tang poser

 

Kurset her er i høj grad et foregangsarrangement. Thorkild Degn Johansson, kendt fra TV, indleder med en information om den nye og relativt ukendte råvare, som allerede nu er videnskabeligt anerkendt som en rig kilde til både protein, vitaminer og mineraler samt omega 3, men som endnu anvendes af relativt få.  Der vil blive brugt ren dansk tang, som i miljømæssig henseende er anbefalelsesværdig alene fordi der herved spares mange fly-km, og derved også CO2-udslip til atmosfæren.

Miljøforeningen FA21 forventer med sine klimamadkurser at påvirke miljøbevidstheden i Furesø Kommune, således at borgere får handlekraft til at indrette sig på de forventede klimaændringer. I global henseende forventes der at blive mindre agerareal til at dyrke proteinrig kost, derfor er det på tide at vi i Danmark lærer at udnytte havets ressourcer bedre. Borgerne i Furesø Kommune vil på denne måde være med til at gå foran!

 

Men hvordan bruger man så denne tang, så det bliver en lækkerbisken?

I samarbejde med Thorkild har Anita Dietz, lokal økologisk kok med speciale i raw food, udviklet nogle spændende opskrifter hvori tang indgår. Anita gennemgår opskrifterne og derefter træder kursusdeltagerne i aktion og fremstiller retterne.  Opskrifterne bliver kopieret til deltagerne.  Der spises i fællesskab, og deltagerne får lejlighed til at evaluere de forskellige retter. Der bliver også evaluering af i hvor høj grad råvarerne og fremstillingsprocesserne er ’klimavenlige’.

 

 

 

Der vil kun være plads til 20 deltagere, så det er først til mølle…

Deltagerne betaler selv for de indkøbte råvarer.

Deltagerprisen bliver hermed kr. 150 kr. for medlemmer 2013 af Furesø Agenda 21 og kr. 300 for andre. (Det kan oplyses at kontingentet i FA21 er 125 kr)

 

Læs hele invitationen på Anitha Dietz hjemmeside: http://www.anitadietz.dk/butik/ny-workshop-vaerlose/

 

 

Seneste indlæg
Kategorier