Kære alle medlemmer af Tangnetværket. Jeg håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Se det flotte design af pavilloner bygget med Kelp. Læs om fødevaresikkerhed når du spiser tang og hvad er det for mikrober der vokser på dyrket kelp. Læs også om kampen mod tangarten sargassum i Caribien og hvordan et norsk-meksikans samarbejde vil udnytte tangen, som en resource. Dyrkning af tang i Europa går ind i en ny æra når det nye EU projekt “SeaMark” vil benytte nye forædlings teknologier for at optimere udbyttet. Du har nu chancen for at deltage i kommende workshop om kortlægning af tangressourcen i Grønland. Arter.dk vil i nærmeste fremtid kunne findes på forsiden af Tangnetværkets hjemmeside. Her er en ekstra chance til at tilmelde dig ISS konferencen i Australien, som afholdes i Tasmanien. Og fik du ikke læst rapporter om Tang i Europa så har du muligheden igen. Tangnetværket har fået en MobilePay box. Alle bidrag modtages med glæde og skulle nogen få lyst til at blive sponsor for Tangnetværket er I velkommen. Designer Julia Lohmanns Department of Seaweed udstillede en pavillon, som var lavet af tang og rattan på World Economic Forum-konferencen i Davos i 2020 Rapport dækker fødevaresikkerheds aspekter af tang med hovedfokus på kemiske og mikrobiologiske fødevare forurening. Rapporten er lavet af repræsentanter fra fødevaremyndighederne fra hvert af de nordiske lande (Danmark, Norge, Sverige, Færøerne og Island) Rapporten henviser til FAO/WHO´ “Report of the expert meeting on food safety for seaweed” Den invaderende tangart sargassum er ødelæggende for skilpadder, sjøgræss, korallrev og turister i Caribien. Et norsk-meksikansk firma er i færd med å udvikle selvgående, miljøvenlige droner for at få kontrol på taren, som de agter at forædle og videresælge til ulike sektorer i næringslivet. The EU-funded SeaMark project will use new breeding technologies within EU seaweed crop genetics to increase biomass yield. SeaMark is a four-year project funded by Horizon Europe. The project started on July 1, 2022. A consortium led by Ocean Rainforest Forskere med NOAA og tangopdræt non-profit GreenWave kiggede nærmere på de mikrober, der dyrkes på opdrættet sukkertang i Long Island Sound og fandt ud af, at mikroberne ikke udgør en fødevaresikkerhedsrisiko. 2. februar, 2023, 10:00-12:00 på Zoom Du er hermed hjerteligt inviteret til at deltage i tang-workshoppen, som afholdes i forbindelse med projektet: Kortlægning af tangressourcen i Grønland – Seaweed Resource for Harvest in Greenland (SeaRcH)* Der vil snarest blive etableret et link på forsiden af Tangnetværkets hjemmeside, hvor det er muligt at gå ind og bestemme hvilken art af tang, som man har fundet. Linket vil blive placeret imellem Sponsorer og Kontakt, øverst på siden og er målrettet Tangnetværkets brugere. I dag vedtog Kommissionen meddelelsen “Mod en stærk og bæredygtig EU-algesektor”, et banebrydende initiativ til at frigøre algernes potentiale i EU. Meddelelsen foreslår 23 tiltag for at skabe muligheder for industrien for at hjælpe den med at vokse til en robust, bæredygtig og regenerativ sektor, der er i stand til at imødekomme den voksende EU-efterspørgsel. EU er et af de største The 24th ISS committee has chosen the theme ‘Seaweeds in a changing world’, to focus on ongoing changes in seaweed aquaculture practices, industrial processing, future products and markets, local and global environmental change, and scientific advances that will change our understanding of how seaweeds function at all levels of organisation. REGISTRATION |
BBC har skrevet en lang og uddybende artikel om tangfarme i Europæiske farvande Men der er udgifter forbundet hermed, så har du lyst til at støtte Tangnetværket, er du meget velkommen til at indbetale et beløb – stort eller lille – til vores MobilePay: box14962. Det vil være tang-nemlige for. Hvordan? |