Invitation til besøg på Eurogum UDSAT CORONAVIRUS



Dato : Tirsdag  d. 17 marts 2020
Sted: Romancevej 27, 2730 Herlev
Tid: kl. 16.30 – 19
UDSAT GRUNDET CORONAVIRUS
Kære Tangnetværks medlemmer

Carrageenan er et sulfateret galactosemolekyle ekstraheret fra specifikke tangtyper, hvilket gør det til 100 pct. naturligt vegetarisk produkt. Det bruges hovedsageligt som vandbindemiddel og tekstureringsmiddel til fødevarer, kæledyrsfoder og ikke-fødevareanvendelser. Alginat er en ioniseret lineær polymer, der består af galuroronsyre og mannuronsyrer. Det bruges hovedsageligt til at binde vand og formidle tekstur i fødevarer, kæledyrsfoder og ikke-fødevareanvendelser. Brugen af Carrageenen og ​​Alginate i fødevarer kan spores tilbage til mere end et århundrede siden. Dets anvendelse i produktionen af ​​fødevarer er støt og dramatisk steget i løbet af de sidste 30 – 50 år. Idag benyttes Carrageenen og ​​Alginate i velkendte fødevarer, som kødvarer, bagværk, slagterivarer, mejeriprodukter, desserter, kyllinger, pålægsprodukter og Syltetøj.
Mikael Eriksen, grundlæggeren af Eurogum, har været så venlig at invitere Tangnetværket på besøg på  Eurogum, hvor de laver dokumentation og kvalitetskontrol af og forsøg med Carrageenan og Alginat i fødevare

Program for dagen:
16.30 Velkomst ved Susan Holdt
16.40 Michael Eriksen fortæller om Eurogum og viser rundt laboratoriet
– Hvor og hvordan bruges Carrageenan
     og Alginat ?
– Kaviar
17.20 Når de store drenge leger, ved Hans Porse
17.40 Eurogum byder på sandwich og drikke
18.00 General forsamling for Tangnetværket.
19.00 Farvel og Tangnetværket takker for i dag

Dagsorden generalforsamling og Tilmelding

Seneste indlæg
Kategorier