Nyhedsbrev – 24. oktober 2022

Kære alle medlemmer af Tangnetværket.
Efteråret er sat ind og naturen byder os udenfor i et væld af smukke farver. Tangnetværket har siden sidst været på besøg på Zoologisk museum, hvor Ruth og Nina fortalte om tang og dets anvendelse.  Tilmeld dig ISS konferencen i Australien. Læs seneste rapporter om Tang i Europa og Fødevaresikkerhed. Læs også om nyt foder til laks dyrket på tang, om det nye center til forarbejdning af tang i Holland og om gigantiske tangfarme i Europæiske farvande. 

Tangnetværket har fået en MobilePay box. Alle bidrag modtages med glæde og skulle nogen få lyst til at blive sponsor for Tangnetværket er I velkommen.

Alger på Zoologisk museum
Tangnetværket var med da Ruth Nielsen og Nina Lundholm fortalte om mikro- og makroalger på Zoologisk museums efterårsudstilling. Interessen var stor fra såvel små som store. Der blev delt smagsprøver ud og talt om hvordan tang kan anvendes i marmelade og som lækkert tilbehør i kosten. Der var stor åbenhed fra publikums side for at høre, smage og prøve nyt derhjemme med tang.Ruths smukke tangengle købt på Nordic seaweed conferencen i Grenå blev vist frem samme med smukke herbarium ark og blev beundret. Sten med mørkerøde og lyserøde alger blev mærket. Nina fortalte også om giftige alger og hvordan deres toxiner var blevet brugt i forskningen. En super interessant og dejlig eftermiddag. Billeder fra udstillingen.

Worms raised on seaweed could be a more sustainable salmon feed 
While the farming of salmon does help take pressure off wild stocks, the feed used to raise the fish still isn’t entirely sustainably sourced. That may change, however, thanks to nutrient-rich worms that eat readily available seaweed.

  24’ende International Seaweed Symposium 
The 24th ISS committee has chosen the theme ‘Seaweeds in a changing world’, to focus on ongoing changes in seaweed aquaculture practices, industrial processing, future products and markets, local and global environmental change, and scientific advances that will change our understanding of how seaweeds function at all levels of organisation. EARLY REGISTRATION RATES FINISH 4 November 2022

Nye rapporter om tang i Europa og fødevaresikkerhed
Der er netop udkommet nye rapporter fra The European Knowledge Center for Bioeconomy (JRC/EU) og FAO-WHO. Rapporten fra JRC/EU “An overview of the algae industry in Europe” indeholder oplysninger om producenter, produktions systemer, arter, anvendelse af biomasse m.m.
Rapporten fra FAO-WHO, “Report of the expert meeting on food safety for seaweed current status and future perspective”   indeholder oplysninger om fødevaresikkerhed ved brug af tang.
Oprettelse af fællesskab på Arter.dk for Tangnetværket
Der vil i nærmeste fremtid blive etableret et link på forsiden af Tangnetværkets hjemmeside, hvor det er muligt at gå ind og bestemme hvilken art af tang, som man har fundet. Linket vil blive placeret imellem Sponsorer og Kontakt, øverst på siden og er målrettet Tangnetværkets brugere.
Yerseke – Nyt logistik center for Dutch Seaweed Group (DSG).
I Holland har DSG etableret et nyt logistikcenter, hvor havgrønsager og saltholdige dyrkede grøntsager behandles med en ny automatiseret tørremaskine.I logistik centret forarbejdes en række grøntsager  såsom tang, havlavendel, almindelig glasurt, kartofler, gulerødder og kål. Produkterne vaskes, skæres, tørres og opbevares automatisk alt efter det ønskede slutprodukt.

The plans for giant seaweed farms in European waters
BBC har skrevet en lang og uddybende artikel om tangfarme i Europæiske farvande


MobilePay Box for Tangnetværket
Medlemsskabet af Tangnetværket er gratis, og det er arrangementerne som regel også.
Men der er udgifter forbundet hermed, så har du lyst til at støtte Tangnetværket, er du meget velkommen til at indbetale et beløb – stort eller lille – til vores MobilePay: box14962.
Det vil være tang-nemlige for. Hvordan?
Seneste indlæg
Kategorier