Viden om tang

Hjem/Viden om tang
Viden om tang2018-03-18T12:57:48+01:00

Velkommen til Viden om tang.

Her finder du sorterede nyheder og viden om tang.

Alle nyheder

Du kan se alle nyheder fra Tangnet. Her er begivenheder og andre nyheder også med.

Inspirationsvideo af Thomas Olsen.

Forskningsprojekter om tang

Den 16/12-2016 blev der i .tvmidtvest.dk/nyheder vist en indslag om et nyt forsknings projekt som skal undersøge om tang kan hjælpe mennesker med tarm og gigtsygdomme. Et forskerteam på Regionshospitalet i Silkeborg har fået over to millioner kroner fra en EU-fond til at finde ud af, om tang kan gøre livet bedre for patienter med tarmsygdomme.

25. januar 2017|

Hvad har forskerne i tan’g’erne?

Internationale forskere og firmaer har netop været i København og fremvist og diskuteret bl.a. tangdyrkning, -kemi, -anvendelse og ikke mindst bioaktivitet. Forskningen har bevæget sig fra stor interesse i tangbiomasse som ”den nye” bioenergi-kilde hen imod i de senere år på at udnytte alle indholdsstofferne, samt opgradere værdien af disse.   Se hele artiklen i Dansk Kemi her (s. 14)

14. september 2016|

Landbrug til søs

Danmark kan være på vej mod et tangeventyr Alger og muslinger er uudnyttede ressourcer, som vi fremover kan dyrke i stor skala i dansk farvand. Tang kan både spises af mennesker og udnyttes til gødning og energi.   Forsidehistorie samt artikel i tillægget "Ressource" i Politiken 4. april, 2014   Hjarnø er lige nu Danmarks største dyrker af tang, men både virksomheder, landbrug og forskere ser store perspektiver i at plante tangskove og bygge muslingefarme på store havområder ud for de danske [...]

4. april 2014|

Tang er sundt….

palmaria.... men du har måske hørt at det er usundt i pressen?

Hvad skal man tro på?

Det er meget få arter, hvor man skal tænke over "hvor meget man spiser"! Der er ikke nogen arter, der som med svampe, kan være "giftige" i de mængder man normalt spiser. Man kan ikke få det dårligt/dårlig mave af at spise tang.

Tang er dog ikke renere end det vand de gror i... så brug fornuften.

 

Se TV2 nyhederne kl. 22, torsdag d. 23. maj 2013 på linket nedenfor og se de foregående udmeldinger ved at læse mere:

Tang-hvad skal man tænke-TV2

30. maj 2013|

Links til leverandører

Her finder du en liste med links til europæiske firmaer, der sælger tang eller produkter med tang. Download listen ved klikke på linket nedenfor: Liste over tangfirmaer

20. februar 2013|

Videnskabelige artikler

Her vil vi placere pdf-artikler og/eller links til artikler, der er offetliggjort i videnskabelige tidsskrifter. Vær opmærksom på, at links i nogle tilfælde kan føre til artikler i tidsskrifter, der kræver betaling for at give læseadgang. Vi modtager meget gerne bidrag til udbygningen af denne side, så send os en e-mail, hvis du har kendskab til en interessant artikkel. Vores kontakt-formular finder du ved at klikke på linket nederst på denne side.

12. februar 2013|

Kategorier

Underkategorier til aktuelle

No sub-categories

Seneste indlæg i samme kategori