Nyhedsbrev-november2

dtu news top
dtu news top

Husk kommende møde hvor forskere formidler resultater til forbrugerne “jer tang-nørder” og hvordan for vi det endnu mere udbredt….

Find også referat fra tangvirksomhedsmødet i Grenaa 13. okt.

 Læs mere på Tangnetværkets hjemmeside

 

Tangnetværksmøde om formidling af forskning

Husk at tilmelde dig kommende Tangnetværksmøde afholdes på DTU Fødevareinstituttet i Mørkhøj torsdag d. 1. dec. 2016, kl. 16-18.30 (efterfulgt af stiftende generalforsamling, se nedenfor)

Det bliver med formidling på dagsordenen, da vi i de sidste år har haft mange gode forskningsprojekter indenfor tang i Danmark, og vi vil nu medvirke til, at resultaterne kommer ud til alle interesserede. Der vil være pitch af disse resultater fra universiteter og institutter, snak med en forsker og så diskussion om hvorledes vi udbreder resultater endnu mere…

Oplægsholderne er indtil videre:

DTU Fødevareinstituttet- Susan L. Holdt
DTU Kemiteknik- Lene Lange
AU Bioscience (AlgeCenter Danmark)- Annette Bruhn (via Skype)
AU Institut for miljøvidenskab – Marianne Thomsen
DTI Biomass and Biorefinery- Anne Belinda Bjerre
RUC- Morten Foldager Pedersen
SDU- Ole G. Mouritsen (præsenteret af Susan L. Holdt)
… og flere

Se mødeinvitationen her

Tilmelding kan ske her

Kørselsvejledning finder du på s. 3

tnvm dtu 011216 

Tangnetværkets stiftende generalforsamling

generalforsamling

I forlængelse af Tangnetværksmødet d. 1. dec. 2016 kl. 18.30-20 vil der være stiftende generalforsamling for Tangnetværket.

Tangnetværket har til formål at fremme produktionen, anvendelsen, formidlingen og viden om tang,  samt styrke samarbejdet nationalt.

Tangnetværket har tidligere været drevet som en gruppe, startet af Susan L. Holdt i 2008.

Alt arbejde i Tangnetværket er baseret på frivilligt engagement. Tangnetværkets mødeafholdelse og andre arrangemener blev i nogle år finansieret af LMC (Levnedsmiddelcenteret), men har i mange år fungeret uden midler.

Der var en bestyrelse, der bestod af Henrik Jarlbæk (DTU Fødevareinstituttet), Annette Bruhn (Aarhus Universitet), Marianne Holmer (Syddansk Universitet), og ledet af Tangnetværket Susan L. Holdt (DTU Fødevareinstituttet).

Det er nu på tide at blive registreret som en egentlig forening.

Se mødeinvitationen her (side 2)

Tilmelding kan ske her

Kørselsvejledning finder du på s. 3

Forslag til vedtægter udsendes senest en uge før mødet.

 

Referat fra tangvirksomhedsmødet d. 13. okt i Grenaa

virksomhedsmode grenaa 131016

Mødet havde til formål at sætte fokus på, hvordan danske virksomheder, som arbejder med tang, kan få hjælp til forretningsudvikling og eksport.

Mødet bød på:

Hvad kan DTU Fødevareinstituttet tilbyde af relevante services til virksomhederne?

Nyt fra Erhvervsnetværket i AlgeCenter Danmark v/ Lone Mouritsen

Information om og opfølgning på Seaweed Matchmaking Event på International Seaweed Symposium i København i juni 2016

Hvordan kan Enterprise Europe Network hjælpe danske tangvirksomheder? v/ Henrik Vistisen, EEN

Hvad tilbyder Udenrigsministeriet danske tangvirksomheder – i Danmark og på eksportmarkederne? Søren Kielgast fra GEMBA Innovation fremførte oplægget

Status på Danish Seaweed Organisation (DSO) v/ Claus Falconi, Falconi Mare

Inputs, behov og ønsker fra virksomhederne til Danish Seaweed Organisation

Diskussion, opsamling og afslutning på det formelle program, og derefter middag i Kystvejens Hotels restaurant.

Initiativet og afholdelse af mødet var fra:

·         Havets Hus/Kattegatcentret og AlgeCenter Danmark

·         Tangnetværket

·         GEMBA Innovation

Medfinansieret af Karl Pedersen og Hustrus Industrifond og Innovationsfonden gennem projektet MAB4.

Læs referatet her

Download præsentationerne i én fil her

 Hvis du vil igang med tang…  tørre og sælge tang til fødevarer

 Så er her et nyttigt oplæg fra Fødevarestyrelsen, præsenteret ved Tangnetværksmødet 4. nov. 2015

Oplægget giver kort overblik over lovgivningen og de forskellige forordninger omkring tang som fødevare.

Download oplægget her

Derudover er der en guide på deres hjemmeside. Se her

 

 Nori-Norge…

Norske forskere har gennembrud med at dyrke nori/sushi-tangen.

Læs om superfood’en, at der sammen med forskerne er tæt samarbejde med mesterkokke, og kort om nori-tangens specielle livscyklus, der gør at tangen er “gravid” i otte måneder.

Læs hele artiklen her

 nori norge

 

 

 

 Præsentationer fra oktobers Nordic Seaweed Conference ligger nu på Algecenter Danmarks hjemmeside

Kommende arrangementer internationalt

 isap2017

 

 

 

 

 

 

Seneste indlæg
Kategorier