Nyhedsbrev-oktober 2015-3

dtu news top
dtu news top

HUSK: Tangnetværksmøde kombineret med TangMatch kick off møde… Gratis men tilmelding nødvendig (inden 30. okt)

… og så er der flere produkter med tang

 Læs mere på www.tangnet.dk

 

TANG-MATCH kick off møde d. 4 nov DTU Lyngby

Bliv en del af det danske og internationale netværk af forskere, organisationer og virksomheder i tang-industrien.

Deltagelse i de to spændende workshops, har til formål at klæde dig optimalt på til at møde den internationale tang-industri i forbindelse med International Seaweed Symposium 2016, som foregår i København fra den 19.-24. juni 2016.

Workshop 1: 4. nov 2015, kl. (12 frokost) 13-16, DTU Lyngby

Er kombineret med Tangnetværksmøde om formiddag. Se nedenfor.

Der bydes på 2 virksomhedsoplæg fra Skarø Is og Friis-Holm Chokolade, der alle er gået internationalt. Derudover er der Rundbordsdrøftelser guidet af GEMBA Innovation.

tangmatch starter nu 

Husk også at sætte kryds i kalendaren for Workshop 2: 15. marts, DTU Lyngby

Deltagelse i Tang-Match International er GRATIS for virksomheden, men husk tilmelding også i forbindelse med frokostbestilling. 

Det er støttet af Karl Pedersen og Hustrus Industrifond

Se programmet for dagen her (side 2)

Tilmeld dig kick off mødet her (eller hvis du kun kan komme d. 15. marts)

Registrer din virksomhed, opret en profil og bliv set på www.seaweedmatch.org 

Læs mere om TangMatch forløbet og det 22. Internationale Tangsymposium her 

(du omdirigeres til Dropbox)

Tangnetværksmøde- fødekæde og flaskehalse d. 4. nov DTU

tnvm dtu 041115

Med emnet ”fødekæde og flaskehalse” vil vi gerne fremlægge synspunkter fra flere involverede instanser/roller og aspekter og kan diskuteres sammen med jer tanginteresserede.

Det foregår på DTU i Lyngby d. 4. nov kl. 10-13 før TangMatch mødet, så man har mulighed for at deltage til begge.

Der vil være oplæg fra primærproducenten (Endelave Seaweed), salgsledet (COOP) og myndigheden (Fødevarestyrelsen).

Deltagelse er GRATIS for alle, men husk tilmelding også i forbindelse med frokostbestilling.

Se programmet for dagen her (side 1)

Tilmeld dig til tangnetværksmødet her 

 Tangprodukter: flere og i supermarkederne

tangoel fra aeroe tang poser nordisk sake lasse  

Føtex bestiller stort hjem af tangprodukter fra Dietz tang

Første sending bestod af 3.500 enheder tang produkter, da de “går lokalt” http://www.golocalfood.dk/

Indenfor 6-12 mdr er Dietz seaweed i alle Føtex forretninger med 6 produkter.

Tangøl fra Ærø

Rise bryggeri har lavet en øl med tang.

Frisk lys pale ale, der er brygget med tang fra Ærøs Kyster. Tangen der anvendes er blæretang, der er hentet direkte ved kysten samme dag som øllet brygges. Det tilfører øllen en snert af salt i smagen.

Set i Kvickly.

Læs mere her

Nordisk sake med tang

“Studerende har udviklet verdens første spiritus af helt almindelig sukkertang fra danske farvande”.

Lasse Skovgaard Jensen har tidligere eksperimenteret med at destillere spiritus af hyldeblomstvin. Det gik fint, og så meldte spørgsmålet sig: Kan det også lade sig gøre at fremstille spiritus af tang?

Nu ikke sikker på at det er den første!!

Læs mere her

Se også Nordisk Tangs tangaquavit her

 

Kommende arrangementer…

 iss 2016

Tangnetværksmøde og TangMatch d. 4 nov 2015 fra 10-16 på DTU i Lyngby

Tang på ‘Agora’: Forsker og firmamarked i Food-In-2-Health

Mød flere aktører indenfor tang d. 11. november 2015 fra kl. 10-15 på KU. Se tangnet.dk

MERMAID end user conference, Multi-use offshore platforms: opportunities and challenges for Europe KVAB, Brussels, 2015: November 26. Se hjemmesiden her

The 22nd International Seaweed Symposium, København 2015: Juni 19-24. Abstract deadline start december.

Se hjemmesiden her

Seneste indlæg
Kategorier